4 Nisan 2008 Cuma

Kremalı Makarna

Makarnayı sık sık ve severek tüketiriz. İster sade, ister yoğurtlu veya çeşitli soslar eşliğinde... Krema makarnaya çok yakışıyor, evet kalorili ama çok güzel oluyor :) Vereceğim tarif tabii ki kremalı, istediğiniz şekilde bir makarnaya katabilirsiniz bu sosu. Ben genelde yassı spagetti ile hazırlıyorum.

Malzemeler:
1 paket yassı spagetti (Barilla marka)
1 paket krema (200 ml)
Dereotu veya maydanoz
1 adet iri domates
Tuz/Vegeta
Sıvı yağ
1-2 diş sarımsak veya 1 çay kaşığından biraz az sarımsak tozu

Yapılışı:
Tencereye yeterli miktarda su konur, sıvıyağ eklenir ve su kaynatılır. Su kaynayınca makarna ve tuz eklenir, paket üzerinde yer alan pişirme süresince haşlanır. İstenilen miktar dereotu veya maydanoz yıkanır, kurulanır ve ince kıyılır. Domates yıkanır, kabuğu soyulur ve çekirdekleri çıkarılır, olabildiğince küçük şekilde küpler halinde doğranır.
Diğer tarafta krema bir sos tenceresine boşaltılır, orta harlı ateşte kaynatılır. Kaynama aşamasında içerisine tuz/vegeta, küçük doğranmış sarımsak veya sarımsak tozu konur, birlikte kaynatılmaya devam edilir. Kabarmaya başlayınca ateşten alınır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Haşlanan makarna süzülür, tekrar tencereye alınır. Hazırlanan krema sos makarnanın üzerine dökülür ve karıştırılarak dinlenmeye bırakılır.

Servis Önerisi:
Makarna tabağa alınır, üzerine küçük küp doğranmış domates ve ince doğranmış dereotu veya maydanoz serpilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: