Bir iki ay önceydi sanırım, akşam Digitürk kanalı olan Home TV'ye şöyle bir bakayım neler var dedim. How to boil water isimli bir program vardı. Değişik ve basit yemekler yapılıyor o programda. Pişirdikleri ızgara parça etin yanına değişik bir garnitür hazırladılar. Hemen hafızaya kayıt edildi tabii ki :) Kremalı mısır...
Taze mısır ile yaptılar, ancak konserve mısır ile de yapılabiliyor. Pişme süresi kısalıyor konserve mısır ile hazırlandığında... Leziz bir garnitür oldu, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 küçük konserve mısır
2-3 dal taze soğan
1/2 paket krema
1 diş sarımsak veya 1/2 çay kaşığı kadar sarımsak tozu
1 orta boy domates
Sıvı yağ/Zeytinyağı
Maydanoz
Tuz/Vegeta
Su
Yapılışı:
Konserve mısır yıkanır, süzülmeye bırakılır. Taze soğan ve maydanoz yıkanır. Soğanlar dişe dokunacak kalınlıkta, maydanoz ince doğranır. Domatesin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve iri doğranır.
Tencereye bir miktar sıvı yağ/zeytinyağı konur, orta harlı ateşte ısıtılır, taze soğan eklenir. Soğanlar hafif öldürülür ve mısır eklenir, birlikte sotelenir. Mısırlar yumuşayınca krema, tuz/vegeta, sarımsak veya sarımsak tozu, domates eklenir ve pişirilmeye devam edilir. Üzerine maydanoz serpilir.
Not: Mısırın biraz daha yumuşamasını isterseniz tencereye biraz su ekleyip bir süre daha pişirin ya da doğradığınız domatesin suyunu ekleyin ve pişirin.
Servis Önerisi:
Seyrettiğim programdaki gibi ızgara et veya tavuk ile sunabilirsiniz. Her türlü ızgaraya iyi bir eşlik olacağını düşünüyorum.
Afiyet olsun!
1 yorum:
Ipekcım, walla butun tarıfler super:) belli ki denenmis ve en guzellerı konmus. Bır de cok keyıfli bir anlatımla sunulunca gel de yapma:)Mısır hastası biri olarak bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. sevgileer
Yorum Gönder