10 Nisan 2008 Perşembe

Kremalı Mısır

Bir iki ay önceydi sanırım, akşam Digitürk kanalı olan Home TV'ye şöyle bir bakayım neler var dedim. How to boil water isimli bir program vardı. Değişik ve basit yemekler yapılıyor o programda. Pişirdikleri ızgara parça etin yanına değişik bir garnitür hazırladılar. Hemen hafızaya kayıt edildi tabii ki :) Kremalı mısır...
Taze mısır ile yaptılar, ancak konserve mısır ile de yapılabiliyor. Pişme süresi kısalıyor konserve mısır ile hazırlandığında... Leziz bir garnitür oldu, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 küçük konserve mısır
2-3 dal taze soğan
1/2 paket krema
1 diş sarımsak veya 1/2 çay kaşığı kadar sarımsak tozu
1 orta boy domates
Sıvı yağ/Zeytinyağı
Maydanoz
Tuz/Vegeta
Su

Yapılışı:
Konserve mısır yıkanır, süzülmeye bırakılır. Taze soğan ve maydanoz yıkanır. Soğanlar dişe dokunacak kalınlıkta, maydanoz ince doğranır. Domatesin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve iri doğranır.
Tencereye bir miktar sıvı yağ/zeytinyağı konur, orta harlı ateşte ısıtılır, taze soğan eklenir. Soğanlar hafif öldürülür ve mısır eklenir, birlikte sotelenir. Mısırlar yumuşayınca krema, tuz/vegeta, sarımsak veya sarımsak tozu, domates eklenir ve pişirilmeye devam edilir. Üzerine maydanoz serpilir.
Not: Mısırın biraz daha yumuşamasını isterseniz tencereye biraz su ekleyip bir süre daha pişirin ya da doğradığınız domatesin suyunu ekleyin ve pişirin.

Servis Önerisi:
Seyrettiğim programdaki gibi ızgara et veya tavuk ile sunabilirsiniz. Her türlü ızgaraya iyi bir eşlik olacağını düşünüyorum.

Afiyet olsun!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ipekcım, walla butun tarıfler super:) belli ki denenmis ve en guzellerı konmus. Bır de cok keyıfli bir anlatımla sunulunca gel de yapma:)Mısır hastası biri olarak bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. sevgileer