23 Nisan 2008 Çarşamba

Kahvaltı Salçası

Kahvaltı en sevdiğim öğündür, değişik yiyeceklerin kahvaltı sofralarına zenginlik kattığını düşünürüm hep. Özellikle misafirleriniz varsa daha da özenirsiniz.
Bir çoğunuz bu tarifi biliyorsunuzdur, yüzleri güldüren bir tarif. Genelde acı yapılıyor, ancak oranını ayarlamak mümkün. Misafirlerinizin tercihine göre hazırlayabilirsiniz. Ölçüler göz kararı...

Malzemeler:
Ceviz içi
Zeytinyağı
Biber salçası
Domates salçası
Kimyon
Sarımsak tozu (istenirse)
Kuru nane

Yapılışı:
Sos tenceresine zeytinyağını koyun, orta harlı ateşte ısıtın. İri dövülmüş ceviz içini ekleyin. Yağ kabarana kadar arada karıştırarak ceviz içlerinin de yağını bırakmasını sağlayın. Domates ve biber salçası ekleyin, karıştırarak salçaları eritin. Çok az kimyon, sarımsak tozu ve kuru nane ekleyerek iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın ve hazırladığınız salçayı tencere ılıtın.

Servis Önerisi:
İster ılık, ister oda sıcaklığında tüketebilirsiniz. Bir arkadaşınıza götürecekseniz pişer pişmez bir kavanoza doldurun, bırakın içerisinde ılınsın.
Kahvaltı sofranızda kızarmış ekmek, krep veya pancake ile sunabilirsiniz. Şık bir sos kabına alıp servis yaparsanız göze daha hoş görünüyor.
Akşamüstü çayı yanında da sunabilirsiniz, minik kanepeler hazırlayarak üzerine hazırladığınız cevizli salçayı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Sümeyye dedi ki...

merhaba.
tesadüfen rastladığım bir blog.
sadece sunu söylemek istiyorum,anne ve babanızın yüzü ne kadar aydınlık,temiz insanlar.
Allah sağlıklı ömür versin..