23 Nisan 2008 Çarşamba

Pancake (Pankek)

Daha önce krep tarifini paylaşmıştım sizler ile. Zaman zaman insan farklı şeyler de yemek istiyor. Benzer malzemeler ile hazırlanan pancake tarifini vereceğim şimdide.
Krepten farkı içerisinde kabartma tozu olması... Ayrıca pancake bence kahvaltıda ve belki akşamüstü çayı yanında tüketilecek bir hamurişi.
Nutella'nızı, peynirinizi, zeytin ezmenizi ve peynirlerinizi hazırlayın,işte tarif :)

Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Tuz
18 cm'lik tava (Varsa)
Ekstra sıvı yağ (Tavayı yağlamak için)

Yapılışı:
Karıştırma kabına sütü alın, yumurtayı içine kırın ve çırpın. Daha sonra sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Toz şekeri, tuzu koyun ve çırpın. Daha sonra elediğiniz unu ekleyin, karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı buzdolabında bekletin (Ben gece hazırlayıp buzdolabına koydum ve sabah ofise gitmeden önce pişirdim, çok güzel oldu. Buzdolabında en az 1 saat kadar bekletirseniz de güzel olur).
18 cm'lik tavayı ocağa alın, ısıtın. Çok az sıvı yağ ekleyin ve bir kepçe yardımı ile karışımı tavaya koyun. Önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alın.

Servis Önerisi:
Pişirdiğiniz pancake'leri ılık bir tabağa alın, diğerleri pişerken soğumasınlar. Hazırladığınız pancake'leri ılıkken servis edin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: