10 Şubat 2008 Pazar

Türker Çorbası !

Bizim evde bazı yemeklerin isimleri vardır: Dünyanın en güzel yemeği, Fatma, Türker çorbası gibi :) Hepsinin bir hikayesi var tabii durup dururken isim konmuyor yemeklere :) Daha önce yazmıştım size, bir erkek kardeşim var adı Türker... Küçükken sebze yemeyi pek sevmezdik hatta kardeşimin yemek ile pek arası yoktu. Sofraya oturulduğunda : " Yaaa dün yemiştik yaaa! " derdi :)
Canım annemiz, sabırlı bir kadın olarak, bizlere sebze yedirebilmek adına bir takım yaratıcı çözümler bulurdu. Türker çorbası da böyle bir yaratıcılık anı ürünüdür. Aslında bildiğimiz mercimekli, pirinçli sebze çorbası. Bu hali ile kardeşim severek içtiği için bu çorba bizim evde Türker Çorbası olarak bilinir.
Kuzenim Nurdan blog sayfamı okuduktan sonra ailemize özel klasik tarifleri de eklememi istedi. Özel isimli yemekleri hikayeleri ile birlikte eklemeyi zaten planlıyordum, başlayalım bakalım :)
Hala dijital fotograf makinası edinemedim, alır almaz resimleri ekleyeceğim.

Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 havuç
1 kabak
1 patates
1 domates
Kuru nane
Tuz/Vegeta
Su
Sıvıyağ

Yapılışı:
Tüm sebzeler rendelenir. Tencereye sıvıyağ konur ve orta harlı ateşte rendelenmiş soğan hafif kavrulur. Daha sonra pirinç ve mercimek dahil tüm malzemeler eklenir. Su, tuz/vegeta konur ve pişirilir. İnmesine yakın kuru nane serpilir. Kaynayınca ocaktan alınır.

Servis Önerisi:
Dilerseniz çorbayı kruton ile sunabilirsiniz. Biraz sıvıyağa kırmızı toz biber ekleyerek sos hazırlayabilirsiniz, kaselere paylaştırıldığında çorbanın üzerine bir kaşık yardımı ile koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: