24 Ocak 2008 Perşembe

Terbiyeli Domates Çorbası

Öyle çok fazla çorbasever biri değilim, belki de eskiden çok fazla pişirdiğim içindir kimbilir :) Domates çorbasının yeri ayrıdır ama... Şöyle kıvamlı,varsa üzerine biraz kaşar peyniri rendesi eklenmiş, buram buram domates kokan ve bembeyaz zarif bir kasede servis edilen çorbaya kimse hayır diyemez, ben bile... Temel çorba tariflerine bazı eklemeler yaparız hepimiz, farklı lezzetler yakalamaya çalışırız. Vereceğim tarife istediğiniz, yakışacağını düşündüğünüz eklemeleri yapabilirsiniz.
Benim ölçülerim yarı göz kararı yarı bardak yarı kaşıkla biliyorsunuz artık.

Malzemeler:
Un
Yağ (sıvı+margarin karışımı kullanabilirsiniz)
Domates salçası
1 bütün yumurta
1 su bardağı süt
3-4 damla limon suyu
1 bardak su
Tuz/Vegeta

Yapılışı:
Yağ ve un, un kokusu çıkana kadar orta harlı ateşte kavurulur. Domates salçası ve su eklenir, kaynatılmaya başlanır. Ayrı bir kapta 1 yumurta çırpılır. Süt, limon suyu ve 1 bardak su eklenerek karıştırılır. Kaynamakta olan çorbadan bir kaşık alınır ve bu karışımın içine eklenerek yumurta alıştırılır. Tel süzgeçten geçirilerek pişmekte olan çorbaya ilave edilir. Tuz/vegeta eklenir ve kaynatılır.

Servis Önerisi:
Klasik sunum bildiğiniz üzere rende kaşar ile. Zaman zaman kruton ile de servis ediyorum. Eğer seviyorsanız çorbayı kaseye aktardıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı pesto sos ekleyebilirsiniz, farklı bir lezzet oluyor.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: