26 Ocak 2008 Cumartesi

Maydanoz Sosu

Izgara et ve tavuk yemeklerini farklı soslar ile tamamlamayı seviyorum. Değişik tatlar ve sunuş şekilleri ortaya çıkıyor. Her seferinde değişik bir yemek yapıyormuşum gibi geliyor :) Sofrada monotonluk olmuyor böylece. Salçalı, yoğurtlu, kremalı soslar, aromalı veya taze otlu yağlar... Birçok farklı sos... Et yemeklerine en çok yakışanlardan biri olduğunu düşündüğüm sosu paylaşıyorum sizler ile, maydanoz sosu. Boyut Yayın Grubu tarafından çıkartılan " ev yemekleri " isimli ilginç tariflerin olduğu bir yemek kitabından aldım bu tarifi. Genelde çok davetli olduğunda yapıyorum, bu yüzden ölçüler fazla gelmesin size.

Malzemeler (1 veya 1,5 kg et için):
50 gr tereyağı
1+1/2 çorba kaşığı un
400 ml süt
150 ml et suyu (tavuk için tavuk suyu)
3 çorba kaşığı maydanoz
Tuz/Vegeta
Karabiber

Yapılışı:
Tereyağı bir tencereye konur, orta harlı ateşte eritilir. Un eklenip kokusu çıkana kadar karıştırılır. Tencere ateşten alınır, süt ve et suyu eklenir, kalınlaşana kadar çırpılır. Tencere tekrar ocağa konur ve sos kıvama gelene kadar karıştırılır. Tuz/vegeta, karabiber ve maydanoz eklenir.

Servis Önerisi:
Isıtılmış bir sos kasesinde sofraya getirebilirsiniz ya da eti mutfakta tabaklara servis yapıyorsanız, sosu doğrudan tencereden etin üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: