26 Ocak 2008 Cumartesi

Maitre d'hotel tereyağı

Yine Boyut Yayın Grubu'nun " ev yemekleri " isimli kitabından aldığım bir tarif. Aslında çoğumuzun bildiği bir yöntem, yine de paylaşmak istedim. Brunch'larda sıcak kruasan veya kızarmış ekmeklere sürülen, bazı çilingir sofralarında görülebilen, et ve tavuk yemeklerinde de kullanılan bir yağ. Size yazacağım tarif klasik olanı. Dilerseniz eklemeler yapabilirsiniz.

Malzemeler:
90 gr tuzsuz, yumuşatılmış tereyağı
2 tatlı kaşığı doğranmış maydanoz
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz/Vegeta
Karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Hazırlamak için tahta kaşık kullanmanızı öneriyorum. Yumuşatılmış tereyağı tahta kaşık yardımı ile krema kıvamına gelene kadar bir kasede karıştırılır. Bir tutam tuz/vegeta, karabiber ve maydanoz ilave edilir. 2 tatlı kaşığı limon suyu damla damla eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Limon suyu iyice yedirildikten sonra tereyağı kısa bir süre buzdolabında bekletilir, biraz katılaşması sağlanır. Buzdolabından çıkartılarak yağlı kağıda konur ve rulo yapılır, tekrar dolaba kaldırılır.
Bu yağı bol miktarda hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz, kullanmak istediğinizde elinizde hazır olur böylece.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: