19 Nisan 2008 Cumartesi

Cevizli Toplar

Şekerlemelere bayılıyorum. Hazırlanması bence çok kolay ve kolaylığına ters orantılı bir şekilde lezzetli. Tat için illa ki uğraştırıcı mı olması gerekiyor acaba? Ne dersiniz?
Şimdi size aktaracağım tarif biraz mozaik pastayı andırabilir size, ancak farklı. Temel malzeme aynı: bisküvi.
Kahve meraklılarına sunuyorum. Güzel bir filtre kahve veya nescafe ile uyumu mükemmel oluyor. Yine " bence " tabii. Çay ile de tüketilebilir, ancak kahve ile lezzeti daha uyumlu sanki. Karar sizin.

Malzemeler :
1 paket kakaolu bisküvi
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çorba kaşığı bal
1 adet limon
1 fiske tuz

Yapılışı:
Bisküvi ufalanır, ceviz içi dövülür. Limon kabuğu rendelenir. Tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve birbirine iyice yedirilir. Meydana gelen hamur 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Süre sonunda dolaptan çıkarılarak misketten biraz daha büyük toplar halinde yuvarlanır.

Servis önerisi:
Şekerlemeler için yapılmış küçük kağıt kaplara koyarak sunabilirsiniz.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: